1867

Drăgăşani – tradiţie viticolă
Cu mult înainte de cucerirea romană, Dacia era deja un ţinut viticol, în special locul unde se află astăzi Drăgăşani, în Oltenia. Mănăstirea Dobruşa din vecinătate, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină. Vinurile albe de Drăgăşani au cunoscut perioada lor de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea, cucerind medalii la expoziţiile universale din Paris, în anii 1867, 1889 şi 1900, precum şi diploma de onoare la concursul internaţional de vinuri din Bordeaux, în 1898.

1927

AVINCIS este continuarea unei poveşti de familie, cu pasiune pentru vinuri şi lucru bine făcut, care a început încă din anul 1927. Atunci, Maria şi Iancu Râmniceanu, numit ofiţer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgăşani, un conac în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncoveneşti, înconjurat de vii.

2007

În anul 2007 strănepoata lor Cristiana, alături de soţul său Valeriu Stoica, s-au reîntors pe domeniul de familie şi au avut revelaţia miracolului viei, al vinurilor şi al tradiţiilor locului.

2011

Astăzi, domeniul Vila Dobruşa, care şi-a deschis porţile pentru iubitorii vinului în vara anului 2011, cuprinde conacul, crama AVINCIS, 40 hectare de viţă de vie, mai multe hectare de pădure şi amenajarea peisagistică.

AVINCIS este simbolul renaşterii vinului românesc, sub semnul tradiţiei şi al modernităţii.