Lansare Cuvee Amelie 2012

Cu prilejul Picnicului Avincis din 24 iunie 2013 a fost lansat un nou vin Avincis : Cuvee Amelie, 2012, un mariaj fericit intre Muscat Ottonel si Tamiioasa Romaneasca. Ce spun pasionatii despre acest vin (a se vedea campania Ziarului Financiar, Un Vin pe Zi):







Teoretic, e greu de imaginat ceva mai neaos ca un cupaj de Tamaioasa      Romaneasca si Muscat Ottonel. Si tot teoretic, e greu de egalat la capitolul  popularitate un vin alb demisec. Cu toate acestea, Cuvee Amelie, contrar aparentelor, nu da nici o clipa impresia de vin neaos sau popular. Ba dimpotriva, e un ansamblu cosmopolit, fin si elegant, cu o trimitere directa la Muscatul frantuzesc din Languedoc. Culoarea vinului este galben deschis, translucid si limpede. Nasul, foarte retinut, aduce arome de pepene galben, tamaie si petale de trandafiri. Corpul vinului, rotund si elegant, are un rest de zahar generos, bine compensat de aciditate. Gustativ predomina tot pepenele galben, de data aceasta in combinatie cu nectarine bine coapte si litchi. Postgustul este lung, proaspat si aromat. Un vin foarte versatil, care poate fi recomandat atat la aperitiv cat si la desert.
Razvan Avram, Pasionat de vinuri








Nu stiu daca ati vazut filmul Amelie (Le fabuleux destin d'Amelie Poulain) al genialului Jeunet - o comedie romantica al carei personaj principal, Amelie, este interpretat de mereu surprinzatoarea Audrey Toutou. E filmul pe care l-as revedea in vara asta, neaparat alaturi de o sticla intreaga de Cuvee Amelie pe care s-o savurez, in consens cu actiunea peliculei, pana la ultimul strop. Vinul are ceva din caracterul personajului productiei - parfum de altadata, prospetime, vigoare, inocenta si ambitia de a razbate intr-o lume prematur lipsita de culoare. Restul de zahar prezent in vin il face mai agreabil si mai delicat, mai usor de baut si de inteles si mai tandru decat te-ai astepta, intr-un cupaj de sorginte levantina care, de aceasta data, seduce nu prin caracterul voluntar cu care ne-au obisnuit cele doua soiuri asamblate in cuvee, ci prin frumusete, temperament si candoare.
Razvan Jurca, Pasionat de vinuri








La Dobrusa inca se experimenteaza cu succes. De data asta avem un vin alb fresh, cu rest de zahar ce-l face demisec, cu nas foarte floral, citric, cu gutui si trandafiri. Reuseste sa te faca sa vezi viata in roz iar la sfarsitul serii sa uiti de toate grijile. Desigur, daca este bine racit.
Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri